Collectief Walden bestaat uit:

 

 

- René van Bakel, acteur en scenograaf. René studeerde in 2010 af aan de mime-opleiding in Amsterdam en speelt sindsdien in verschillende producties van hemzelf en van anderen. verder werkt hij bij beeldend kunstenaar Levi van Veluw.

- Jente Hoogeveen, beeldmaker en filosoof. Jente studeerde grafisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en deed de interdisciplinaire bachelor Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Utrecht met filosofie als specialisatie. Zij voltooide recent de masteropleiding Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt naast Collectief Walden freelance als ontwerper en illustrator.

- Thomas Lamers, dramaturg en filosoof. Thomas studeerde filosofie aan de UvA en is verdergegaan met de masteropleiding Dramaturgie. Hij werkt naast Collectief Walden freelance voor verschillende gezelschappen en regisseurs (Toneelgroep Amsterdam, Ulrike Quade Company en Toneelschuur Haarlem).

 

- Naomi Russell, producent en zakelijk leiding. Naomi is een creatief producent en strategisch adviseur met 20 jaar internationale werkervaring met veel van 's werelds meest vooraanstaande podiumkunstenaars en culturele instellingen. Naast haar werkzaamheden binnen Collectief Walden is o.a. Naomi zakelijk leider OFFprojects en maakt deel uit van het team voor een nieuwe internationale masteropleiding Interculturele Media & Innovatie aan de Fine Art and Design Schools in Maastricht. 

- Thijs van Vuure, bioloog en muzikant. Thijs studeerde biologie met als specialisatie wetenschapsjournalistiek en neurobiologie. Hij voltooide een interdisciplinaire master (filosofie, biologie, psychologie en kunstmatige intelligentie) cognitive science. Hiernaast studeerde hij compositie en instrumentaal spel aan de HKU. Naast Collectief Walden werkt hij als professioneel muzikant en componist samen met verschillende regisseurs.